Netwerken

Om de kwaliteit van ons handelen te optimaliseren is Fysiolijnschalkwijk aangesloten bij diverse netwerken. Zo blijven we bij met de nieuwste inzichten en kunnen we kennis en ervaring delen. Door deze samenwerking kunnen we betere zorg bieden. Hieronder vindt u de netwerken waarin wij actief participeren:

– ParkinsonNet
– GeriatrieNet
– Claudicationet

PARKINSONNET

Het Parkinsonnet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patienten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen ( Parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond een of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen; in Haarlem het Spaarne Gasthuis.
De zorgverleners, bijvoorbeeld fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten of maatschappelijk werkers zijn speciaal geschoold in het behandelen van parkinsonpatiƫnten. Zij werken onderling samen met de parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. Fysiolijnschalkwijk is aangesloten bij het landelijke Parkinsonnet.

Erwin Henskes is geregistreerd Parkinson-therapeut.

GERIATRIENET

In de regio Zuid-Kennemerland is er, in samenwerking met afdeling Geriatrie van het Spaarne Gasthuis, een netwerk van fysiotherapeuten met kennis van de geriatrie. Dit om een optimale zorg te bieden voor de geriatrische patient. Fysiotherapie is veelal dan ook bij u thuis mogelijk. Fysiolijnschalkwijk is aangesloten bij dit netwerk; Erwin Henskes is geregistreerd geriatriefysiotherapeut.

CLAUDICATIONET

Claudicatio Intermittens, ook wel “etalagebenen” genoemd, is een vaatziekte aan de aders met als gevolg een vernauwing van de slagaders.
Hierdoor wordt de bloeddoorstroming slechter/minder. Het gevolg is het optreden van pijn casu quo kramp in de spieren van voornamelijk de benen, waardoor lopen pijnlijk/moeilijk wordt. Looptherapie onder begeleiding van fysiotherapeut helpt goed tegen “etalagebenen”.

Wij zijn aangesloten bij het landelijke Claudicationet.
Erwin Henskes is geregistreerd Claudicatio-therapeut.

PARTNER VAN ORTHOPARC